-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Wandelen

De regio van São Brás de Alportel leent zich uitstekend tot verschillende soorten wandelingen. Van wandelingen in de Rio Formosa, een uniek natuurpark met ongeveer 18.000 hectare aan lagunes en met een pracht aan flora en fauna, tot wandelingen in de heuvels ten noorden van São Brás. Ten midden van kurk- en olijfgaarden, langs kleine weggetjes, door dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan, het echte authentieke Algarve.

Er zijn in de regio verschillende bewegwijzerde wandelroutes. Ook is er de Via Algarviana, een wandelroute van meer dan 300 kilometer die de Algarve van oost naar west doorkruist en ook door São Brás loopt. De Via Algarviana neemt je mee door de Barrocal en de Serra, over rivieren en heuvels, langs oude windmolens, waterbronnen en kapelletjes.

Vale de Alportel (14,1 kilometer) is een officiële wandelroute die is uitgezet door gemeente São Brás de Alportel.

Daarnaast hebben wij, en de vorige eigenaren, een verzameling wandelingen samengesteld die je naar enkele van de beste plekken brengen om de echte Algarve te ervaren. Deze wandelroutes kronkelen diep het platteland in, klimmen naar stenige, ruige bergkammen met fabelachtige uitzichten en gaan door veel van de kleine dorpjes die het gebied kenmerken. Wandelen in deze heuvels van Barrocal en Serra is een ​​andere wereld ontdekken, volkomen ongehaast, uiterst charmant en rustig. In het voorjaar worden de heuvels gesmoord in weelderige wilde bloemen en struiken, het hele jaar door heb je de prachtige kurkeikenbossen, bossen van eucalyptus, verschrompelde oude olijfbomen, enorme cactussen en boomgaarden met amandelen, citroenen en sinaasappels. Of je nu zin ​​hebt in een rustige wandeling of een avontuurlijke ontdekkingstocht, wij hebben de wandeling voor jou.

Onze wandelroutes zijn talrijk en gevarieerd, en een tiental ervan start vanuit Ferrobo zelf.

Onderzocht door schrijver van reisgidsen en reisjournalist Neil Coates, volgen sommigen bewegwijzerde paden terwijl anderen buiten de gebaande paden gaan om onverwachte uitzichtpunten, erfgoed of natuurparadijzen te ontdekken.

De volledige collectie wandelroutes is in de mappen in elk van onze huisjes te vinden.