Activiteiten & omgeving

Klik Hier
Previous
Next

Casa Ferrobo

Casa Ferrobo ligt op 1,5 kilometer van het rustieke stadje São Brás de Alportel. Het is een populaire plek om te wonen, niet alleen voor mensen met een vakantiewoning, maar ook voor de Portugezen zelf. Dit komt door zijn centrale ligging in het hart van de Algarve, aangezien vanaf hier zowel het oosten als het westen van de Algarve en daarbij ook nog de binnenlanden gemakkelijk en snel bereikbaar zijn. Vanaf het centrale kerkplein is er prachtig uitzicht over de zee en op 15-25 minuten afstand zijn diverse stranden en plaatsen als Loulé, Tavira, Faro en Olhão te bezoeken. Ook zijn het Spaanse Sevilla (2 uur) en Lissabon (2,5 uur) zijn goed bereikbaar voor een dag of tweedaagse trip.

São Brás is een mix van oud en nieuw. Er zijn typische, lage witte Algarve huizen, koopmanshuizen uit het verleden, aangevuld met statige villa’s en moderne appartementen. De kerk werd na de aardbeving van 1755 herbouwd en uitgebreid in de 19e eeuw. De kerk ligt in het oudere gedeelte van de stad tussen de mooie oude smalle straatjes, met de prachtige Portugees betegelde huisjes en gebouwen en heeft een fantastisch uitzicht over de omgeving en de zee.

Het centrum van São Brás de Alportel beschikt over een tal van winkels en supermarkten. Zo zijn er 4 grote supermarkten binnen een straal van 2 kilometer van Casa Ferrobo te vinden (Lidl, Pingo Doce, Intermarché, Continente). Er zijn banken, talloze cafés en verschillende goede en leuke restaurants, waar niet alleen de toeristen maar ook de lokale bevolking nog genieten van de ontzettend redelijke prijzen. Ben je benieuwd naar de favoriete restaurants van onze gasten en van onszelf? In alle huisjes is een informatiemap met meer informatie te vinden.

Wat onze gasten zeggen

Frits en Denise, zijn de juiste mensen op de juiste plek. Je kunt zien dat dit jonge stel geniet van wat ze doen. Hun positieve houding en het warme welkom en de vriendelijke manier waarop ze ons behandelden, wordt zeer gewaardeerd.

– George & Renske

This stay was exactly what we needed and more. The pictures on the site match identical to how Casa Ferrobo looks like. The palm trees, pool and cute cottages created a dreamy, chill vibe. Greeted with a glass of wine we were told all the places we should visit and things to do. We felt […]

– Evelien

The accommodation was very good. There are facilities for self catering including the opportunity to barbecue in a lovely garden settings which also included a swimming pool for those who like to take a dip. We opted to pay extra for breakfast to be included and were pleasantly surprised each morning with a beautiful banquet. […]

– Audrey

The cottages were in gorgeous Portuguese farm we stayed in Samantha, which was the old bakery. The setting in this rural hilltop small town ,was lovely. You also have the benefit of a pool set in this beautiful garden, which was great to have dip, after a walk, then to have a sun downer on […]

– Sue & Matthew

Wat een heerlijke plek en locatie! Als je even het idee wilt hebben om in de Algarve te wonen dan is Casa Ferrobo echt iets voor jou! Prachtige huisjes en een mooie plek in de bergen! Hele mooie omgeving om te wandelen en dichtbij zit een plaats waar je lekker kunt eten (o.a. hamburgers, pizza, […]

– Iris en Bryan

We hebben 8 dagen casa Gemma gehuurd, ruim huis, van alle gemakken voorzien. Lekker ontbijten buiten in de zon of bijkomen van de wandeling, in de luie stoelen bij het zwembad. Denise en Frits staan met raad en daad klaar om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ontbijt de eerste morgen na aankomst, geen […]

– Familie Bost

Erg hartelijk ontvangen door de eigenaren. Omgeving is erg schoon en er ontbreekt niets. De tuin is prachtig met een lekker zwembad. Hier gaan we zeker nog eens naar terug.

— Latoya

Top week gehad! Wij hebben heerlijk genoten bij Casa Ferrobo. Super aardige en behulpzame eigenaren, goed appartement, heerlijke tuin met zwembad en een rustige omgeving. Wij gaan sowieso nog een keer terug!!

— Hester

De eerste Nederlandse gasten in Casa Gemma, we hebben genoten!! Het was super gezellig. Wat een leuke plannen met alle appartementen. Nog veel te doen, maar stap voor stap komt het allemaal vast goed. We gaan afkicken thuis en komen zeker terug!

— Familie de Vries

The cottages were in gorgeous Portuguese farm we stayed in Samantha, which was the old bakery. The setting in this rural hilltop small town ,was lovely. You also have the benefit of a pool set in this beautiful garden, which was great to have dip after a walk.

— Jo