-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Albufeira

Albufeira

Albufeira is een van de meest toeristische plaatsen aan de Algarve. Ieder jaar komen miljoenen toeristen hier vakantie vieren. De plaats bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude deel van Albufeira kan gezien worden als een mooi dorpje.

In oud Albufeira of te wel “ the old town” is de sfeer van het oude vissersplaatsje nog goed voelbaar. Dit stukje kenmerkt zich door kleine straatjes en oude huizen. Ook hier zijn erg veel toeristen winkeltjes, restaurants en bars. Vooral op het centrale plein is het altijd erg druk. In het oude gedeelte mogen geen auto’s komen waardoor bijna het hele gebied voetgangers gebied is. Vanaf de oude stad loop je zo het strand op. Bovenop de kliffen vind je vele restaurantjes die overdag, maar vooral ’s avonds een mooi uitzicht op de zee bieden.

Nieuw Albufeira, of te wel “ The Strip” is het uitgaansgebied van Albufeira. Dit stuk kent veel meer hoogbouw en grote appartementencomplexen. Belangrijkste straat in dit stukje is Avenida Francisca Sá Carneiro. Deze straat komt pas ’s avonds echt goed tot leven. Hij is afgeladen met bars en discotheken. Hollandse café’s, karaoke bars en sportbars. In de avond blinken de neonlampen je te gemoed en proberen diverse proppers je naar binnen te lokken. Wie graag gaat stappen is hier aan het juiste adres.

De haven van Albufeira is een nieuw gedeelte van de stad. Vroeger lagen de vissersboten op het strand, maar dit werd met de vele toeristen niet echt handig. Tegenwoordig beschikt Albufeira over een modern jachthavencomplex. In de haven liggen de kleine vissersboten en verderop de jachten van de toeristen. Rondom de haven vindt je art-deco achtige huizen in allerlei kleurtjes. Er zijn diverse appartementen voor toeristen gevestigd met onder de appartementen een ruime keur aan restaurants en bars. Vanaf de haven kun je diverse dagtrips naar grotten en dolfijnen boeken.