-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Alte

Alte

Alte is een klein dorpje gelegen in de bergen boven de stad Faro. Het dorpje ligt aan een klein riviertje genaamd Rib. Doordat het dorpje tegen de berg is aangebouwd moet je tijdens je wandeling door het dorp behoorlijk wat hoogtemeters overbruggen.

Een leuke plaats in het dorp is de Fonta Grande. Hier zijn diverse picknickplaatsen te vinden langs de rivier. In het centrum van het dorp net naast de brug staan wat picknick tafels onder de bomen en verderop langs het pad zijn een aantal barbecue plaatsen gecreëerd waar op zonnige dagen de families uit de buurt lekker aan het eten zijn en de kinderen ondertussen wat in de rivier spetteren.

De oude kerk van Alte kun je bezoeken. Deze kapel werd gesticht door de plaatselijke adellijke dame. Zij was zo dankbaar na de veilige terugkeer van haar man van de kruistochten dat ze opdracht gaf deze kapel te bouwen. De kapel is gebouwd in Romaanse stijl. Met wit gepleisterde muren en prachtig versierde kapelletjes. De kapellen zijn in plaats van het overdadige goud, wat je normaal ziet in Portugal, versierd in blauw wit en goud. De beelden en versieringen dateren terug naar de 16e eeuw. Het plafond heeft de mooie Portugese tegeltjes.

Vergeet als je in Alte bent zeker niet de waterval Queda do Vigário te bezoeken. Trek hiervoor wel goede schoenen of sandalen aan, want het is soms een stukje klimmen.