-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Huelva

Huelva

Huelva is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, in de regio Andalusië. Het ligt 90 km ten westen van Sevilla, bij de samenvloeiing van de rivieren Odiel en Tinto. De minerale rijkdom van het gebied ten noorden van Huelva bracht Feniciërs, Grieken en Romeinen die, samen met de latere aankomst van de Moren, hun archeologische stempel op de stad hebben achtergelaten. De stad beleefde zijn bloeitijd als Romeinse havenstad en heeft nu de karakteristieke sfeer van een kustplaats.

Huelva mist misschien de sterattracties van andere provinciale hoofdsteden, maar als je eenmaal voorbij de industriële wildgroei aan de rand bent, is het centrum een ​​aangename plek met veel mooie pleinen, historische monumenten en, zoals je zou verwachten van een stad met een bruisende haven, een schat aan visbars en restaurants. Huelva is zeker de moeite waard voor een dagtrip.

Het is goed vertoeven aan de Paseo de Las Palmeras (centrum) met winkels, restaurant en bars. De Paseo loopt via andere paseo’s door naar de Río Odiel. Het Plaza de las monjas plein is het epicentrum van de stad, van waaruit de autovrije winkelstraten vertrekken en het historische centrum begint.  Vanaf het plein loop je de autovrije straat Martin Alonso Pinzón op, met eindeloos veel bars en pubs.

Paseo Maritimo del Ria is de nieuwe brede boulevard en voor Huelva een succes gebleken. Het is een goede plek om een ​​aangename wandeling te maken of te fietsen. Er zijn enkele cafés en terrasjes en de uitzichten op de Ría zijn erg mooi, vooral bij zonsondergang. Deze is in Huelva echt uniek!  De paseo is één van de beste plekken om te bezoeken als je in Huelva bent.