-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Fietsen algemeen

Fiets algemeen

Het hele jaar door biedt het klimaat in de Algarve de mogelijkheid om te fietsen. Zelfs in de wintermaanden is het met temperaturen tussen de 15-20 graden nog heerlijk om te fietsen.

Portugal staat gek genoeg niet echt bekend als fietsland. Dat komt misschien doordat u er geen uitgebreid netwerk van fietspaden vindt, zoals in Nederland. Het Zuid-Europese land kent echter rustige en landelijke gebieden waar u veilig kunt fietsen. Ook in de Algarve vindt u een prima landschap voor fietsers. Zo biedt de oostkust vrij vlak terrein. In Centraal- en West-Algarve is het landschap heuvelachtiger. Wilt u met een fiets de bergen in? Dan vindt u genoeg uitdaging in het majestueuze Monchique-gebergte dat in het binnenland ligt. Bovendien zijn er een aantal avontuurlijke langeafstandroutes die u door de mooiste natuurgebieden voeren. Door de verscheidenheid aan fietsroutes is het fietsen in de Algarve ideaal voor traningsdoeleinden, maar ook voor degene die een sportieve vakantie willen houden of op een andere manier meer van de omgeving willen zien. Het fijne van de omgeving rondom Casa Ferrobo is dat je niet continu lange stukken omhoog hoeft te fietsen, maar dat de hoogteverschillen zeer gevarieerd zijn.

Wanneer u naar de Algarve reist, kunt u uw eigen fiets meenemen of er ter plaatse een huren bij een van de fietsverhuurbedrijven in de buurt, maar ook kunnen wij dit voor u regelen.

Wilt u op de fiets zoveel mogelijk van de Algarve zien? Volg dan de Via Algarviana. Deze 300 kilometer lange wandel- en mountainbikeroute loopt van Kaap Sint-Vincent  aan de westkust tot aan Alcoutim aan de Spaanse grens. Alcoutim is ook het begin- of eindpunt van een andere mooie fietsroute: de Grande Rota do Guadiana. Vanaf deze stad loopt het 65 kilometer lange traject door naar Vila Real de Santo António. Onderweg komt u authentieke dorpen tegen, historische bezienswaardigheden en prachtige uitkijkpunten over de Guadiana-rivier en het landschap eromheen. In Vila Real de Santo António kunt u weer op de fiets stappen en langs de kust naar het westen rijden via de Ecovia do Litoral. Deze route is 214 kilometer lang en eindigt in de kustplaats Sagres. Dit gevarieerde traject passeert schitterende natuurgebieden, zoals Ria Formosa. Ook ontdekt u populaire kustplaatsen waaronder Lagos en authentieke vissersdorpen als Salema en Burgau. Wanneer u bij ons verblijft er graag op een plek verder van Casa Ferrobo wilt starten, dan bieden wij de mogelijkheid om u te vervoeren naar het begin- en eindpunt van die dag. Bent u benieuwd naar de verschillende fietsmogelijkheiden in de Algarve? Zie daarvoor onze pagina’s over mountainbiken, racefietsen en recreatief fietsen.