-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Mountainbiken

Mountainbiken

Hoewel de bergen – eigenlijk hoge heuvels – van het binnenland van de Algarve over het algemeen bescheiden van omvang zijn, is de enorme verscheidenheid van het platteland binnen handbereik van Casa Ferrobo adembenemend en het scala aan uitdagingen voor mountainbikers is ongeëvenaard . Of je nu een adrenalinejunkie bent met een voorliefde voor singletrack-avontuur, een liefhebber van onverharde wegen met een hang naar snelheid, een liefhebber van boswegen of gewoon op zoek bent naar een kennismaking met het mountainbike avontuur, er is een schat aan informele routes om de hartenlust van zelfs de meest veeleisende sensatiezoeker te stillen.

Talloze gedurfde bergpaden, sommige over onverharde wegen en kurkeikenpaden, andere als eenvoudige geitenpaden die zich door het struikgewas, eiken- en eucalyptusbossen leiden. Vanaf onze poort biedt de bescheiden Arroteia-heuvel een verscheidenheid aan uitdagingen, maar het echte avontuur is slechts een kilometer of 1,5 naar het noorden. Bij Fonte Ferrera stijgen talloze wegen in de zich omhullende heuvels; welke genoemd wordt als een van de beste uitdagingen van Portugal, waar ook jaarlijks de Volta Algarve gereden wordt.

Verder de heuvels in richting Barranco do Velho, Bispo of naar Cova da Muda, slingerpaden voor het oogsten van kurkeiken, stroombeddingen en de steilste geitenpaden slingeren door de verleidelijke landschappen. Nog verder naar het noorden, biedt het afgelegen landschap van de afgelegen valleien en kloven van de rivieren Foupana, Odeleite en hun talloze zijrivieren voorbij Parizes, Montes Novos, Javali en Feiteria veel onbekend terrein om te ontdekken.