-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Monchique

Monchique

Monchique is gelegen vlak onder het hoogste punt van de Algarve. Het dorpje kenmerkt zich door straatjes met kleine steentjes die zich omhoog slingeren richting de berg. Het is een mooi dorpje met veel 18e en 19e eeuwse huizen. Het centrale plein is erg sfeervol met zijn fonteinen en mooie bloemperken. Alleen al de rit naar boven door de prachtige natuur is een bezoek aan Monchique meer dan waard.

Caldes de Monchique is gelegen vlakbij het dorp. Dit is de plaats waar de Romeinen het helende bronwater uit de bergen ontdekten. Het bronwater komt hier met een temperatuur tussen de 27 en 31 garden celcius de berg uit. Er wordt gezegd dat het erg gezond is voor het lichaam. Vooral mensen met spier en darm klachten komen naar deze plaats.

Het hoogste punt van de Algarve, Foie, ligt op steenworp afstand van Monchique. Vanaf dit punt heb je een fenomenaal uitzicht op de Algarve en de Oceaan. Aan de andere kant kun je op heldere dagen zelfs Lissabon zien liggen. Het uitzicht is bijzonder mooi. Voor de actievelingen starten er ook diverse wandelingen vanaf dit hoogste punt door de mooie omgeving boven op de berg.