-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Tavira

Tavira

Tavira is een van de mooiste plaatsjes van de Agrave. Dit prachtige dorpje ligt aan de rivier de Gilão. Tavira is één van de weinige plaatsen in het oostelijke deel van de Algarve die zeker een bezoek waard is.

Al in de 8e eeuw voor Christus was op deze plaats aan de revier een kleine nederzetting te vinden. De Feniciërs, de Romeinen en later ook de Moren drukte hun stempel op dit mooie oude plaatsje. In de 12e eeuw werd het dorp weer terugveroverd op de Mooren. In de 18e eeuw bevond de stad zich op zijn hoogte punt. Het werd een centrum voor de handel in gedroogde vis en zout in de Algarve. De grote aardbeving die in de Algarve plaatsvond in 1755 had echter ook zijn verwoestende effect op Tavira.

Tegenwoordig leven de inwoners van Tavira vooral van het toerisme. Het plaatsje is een geliefde attractie geworden voor vakantiegangers. Vooral het stukje langs de rivier is erg mooi. Over de rivier loopt nog een oude Romeinse brug. Deze brug verbindt de twee gedeeltes van het stadje. Aan weerszijde van de rivier vindt je mooie oude huizen met de voor Tavira zo kenmerkende puntdaken. Deze kom je elders in de regio niet tegen. Aan de mooie huizen hier langs het water kun je zien dat Tavira ooit welvarend was.

Ook verder in de stad vind je vele bezienswaardigheden. Tavira heeft leuke kleine straatjes die zich langs de witte huisjes kronkelen. De stad heeft enkele prachtige kerken zoals de Igreja Misericórdia. Deze kerk heeft bijzondere mooie tegel tableaus langs de muren. Het is een van de vele mooie kerken in de stad. Daarnaast kun je nog de resten bewonderen van het oude kasteel. Binnen de muren bevindt zich een prachtige tuin die in het voorjaar vol staat met mooie bloemen. Soms zit er op warme dagen een straatmuzikant die de prachtige tuin nog meer sfeer geeft.