-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Santa Luzia

Santa Luzia

Santa Luzia is een klein dorpje in het oostelijke deel van de Algarve. Het dorpje behoort tot de gemeente Tavira en telt ongeveer 1.500 inwoners. Het dorp staat bekend als de Portugese hoofdstad van de octopus.

Het is een relatief jong dorp dat gesticht is aan het einde van de zestiende eeuw en ondanks zijn geringe grote toch tot “Vila” verheven is. Net als de meeste dorpen in dit deel van de Algarve is Santa Luzia ontstaan als vissersdorp en nog steeds zijn er behoorlijk wat mensen in het dorp afhankelijk van de visvangst. Santa Luzia is nog echt een onontdekt stukje Algarve. Dat heeft voornamelijk met de ligging van het dorp te maken. De afslag naar het dorp ligt namelijk op een plaats waar je hem niet verwacht en wordt door veel mensen dan ook niet gezien. Hier zal echter snel verandering inkomen. De Algarve is een steeds populairder wordende vakantiebestemming en het kan niet lang meer duren voordat de “Capital do Polvo” wordt ontdekt door de toeristen. Er zijn in het dorp al enkele vakantiehuizen te vinden maar grote hotels en ketens zijn er ver te zoeken.

De belangrijkste toeristische trekpleister van het dorp naast de octopus is het twaalf kilometer lange zandstrand en de vissershaven. Vanuit deze haven vertrekken dagelijks de vissersboten. Vanaf de kleine boulevard van het dorp heb je een schitterend uitzicht op deze haven en de boten de in de lagune voor anker liggen.