-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Sevilla

Sevilla

De toeristische trekpleister Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio en provincie Andalusië en heeft ongeveer 700.000 inwoners, waarmee Sevilla de vierde stad van Spanje is. Op het cultureel, politiek, economisch en artistiek gebied is Sevilla de belangrijkste Zuid-Spaanse stad. Zo heeft Sevilla het grootste historische centrum van Europa. In dit historische stadscentrum van Sevilla liggen vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, zoals het koninklijk paleis Alcázar, de kathedraal van Sevilla met de Giralda-toren en de Torre del Oro aan de rivier.

Deze beeldschone stad ligt aan de Guadalquivir rivier en Sevilla wordt vanwege de vele historische hoogtepunten door veel mensen gezien als de mooiste stad van zowel Andalusië als Spanje. Niet zo gek met alle Arabische invloeden, de smalle dwaalstraatjes, parken en het grote historische centrum (Barrio Santa Cruz). De Barrio de Triana, een volkswijk van Sevilla, wordt gezien als de geboorteplaats van flamenco, de typische Spaanse dans en muziek.

Sevilla is beroemd vanwege de Mudejar-architectuur; een mix van de Islamitische en Katholieke bouwstijlen. Na de overwinning van de Katholieken op de Moren, welke ruim 500 jaar over Sevilla heersten, lieten zij vele prachtige bouwwerken intact zoals het Alcazar paleis. Soms gaven ze er wel hun eigen Katholieke draai aan, zoals bij de kathedraal met de Giralda.