-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

São Brás de Alportel

São Brás de Alportel

Casa Ferrobo ligt op nog geen 2 kilometer van het rustieke stadje São Brás de Alportel. Het is een populaire plek om te wonen, niet alleen voor mensen met een vakantiewoning, maar ook voor de Portugezen zelf. Dit komt door zijn centrale ligging in het hart van de Algarve, aangezien vanaf hier zowel het Oosten als het Westen van de Algarve en daarbij ook nog de binnenlanden gemakkelijk en snel bereikbaar zijn.  Vanaf het centrale kerkplein is er prachtig uitziet over de zee en op 15-25 minuten afstand zijn diverse stranden en plaatsen als Loulé, Tavira, Faro en Olhão te bezoeken. Ook zijn het Spaanse Sevilla (2 uur) en Lissabon (2,5 uur) zijn goed bereikbaar voor een dag of tweedaagse trip.

São Brás is een mix van oud en nieuw. Er zijn typische, lage witte Algarve huizen, koopmanshuizen uit het verleden, aangevuld met statige villa’s en moderne appartementen. De kerk werd na de aardbeving van 1755 herbouwd en uitgebreid in de 19e eeuw. De kerk ligt in het oudere gedeelte van de stad tussen de mooie oude smalle straatjes, met de prachtige Portugees betegelde huisjes en gebouwen en heeft een fantastisch uitzicht over de omgeving en de zee.

Het centrum van São Brás de Alportel beschikt over een tal van winkels en supermarkten. Zo zijn er 4 grote supermarkten binnen een straal van 2 kilometer van Casa Ferrobo te vinden (Lidl, Pingo Doce, Intermarché, Continente). Er zijn banken, talloze cafés en verschillende goede en leuke restaurants, waar niet alleen de toeristen maar ook de lokale bevolking nog geniet van de ontzettend redelijke prijzen. Ben je benieuwd naar de favoriete restaurants van onze gasten en van onszelf? In alle huisjes is een informatiemap met meer informatie te vinden.