-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Vilamoura

Vilamoura

Vilamoura is de upperclass vakantiebestemming van de Algarve. Het dorp is in de jaren zeventig gesticht rondom een jachthaven. Tegenwoordig beslaat het dorp ongeveer twintig vierkante kilometer en behoort hiermee tot de grootste toeristenoorden ter wereld. Als je het dorp komt binnenrijden dan doe je dit over een brede laan die aan alle zijdes rijkelijk is beplant met palmen en andere luxe vegetatie. Deze brede weg loopt enkele kilometers door met daaraan de verschillende wijken en resorts die er in Vilamoura te vinden zijn. Als je eenmaal in één van de wijken terecht komt dan is het vrij lastig om hier de weg weer uit te vinden. Wat opvalt is het groot aantal luxe vakantiehuizen die er staan.

Vilamoura is een leuke plek om een middag door te brengen en je ogen uit te kijken naar alle jachten en dure auto’s die zich hier verzamelen. Rondom de haven zijn verschillende leuke winkeltjes, barretjes en restaurants te vinden. Let wel op voor je ergens naar binnen stapt, de prijzen liggen hier veelal aanzienlijk hoger dan bij ons in de omgeving.

Vilamoura is misschien wel het bekendst om zijn prachtige golfbanen. In totaal liggen er zes golfbanen in Vilamoura. De bekendste hiervan is Oceânico Victoria Clube de Golfe.