-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Faro

Faro

Faro is de grootste en belangrijkste stad van de Algarve. Groot is hier echter wel relatief, want er wonen slechts 60.000 mensen in de gemeente Faro. De stad is in het bezit van de enige internationale luchthaven van de Algarve.

Faro is een oude stad. De omgeving van de stad wordt al bewoond sinds de ijzertijd. De eerste permanente bewoning vond er plaats ten tijde van de Feniciërs die er een handelspost bouwden. Later waren het de Grieken en de Romeinen die zich er vestigden. De Romeinen werden verdreven door de Westgoten die weer werden verjaagd door de Moren. Halverwege de 13e eeuw werd de stad veroverd door Koning Alfonso III die Faro bij Portugal voegde.

Faro bestaat tegenwoordig uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte is te vinden binnen de oude stadsmuren van Faro. Om hier te komen moet je door één van de oude stadspoorten. In het oude centrum van Faro zijn enkele bezienswaardigheden zoals het stadhuis, de Santo Antonio met een prachtig uitzicht vanaf de klokkentoren, de Igreja do Carmo en de Arco da Vila.

Een populaire bezienswaardigheid in de buurt van Faro is het prachtige natuurgebied Ria Formosa.