Blikvanger in het dromerige dorpje is het prachtige paleis in het dorp, dat tegenwoordig een hotel is. Dit paleis werd gebouwd als buitenhuis voor een van de notabele families van de Algarve. Het heeft een voor de Algarve nogal ongewone stijl. Het paleis werd gebouwd in neo-barok en neo-rococo stijl. De tuin is oplopend in een aantal terrassen en heeft een aantal neoklassieke beelden en een grote krullerige toegangspoort. Helaas is de binnenkant alleen te bezichtigen als je gast bent van het hotel. Ook hier zijn nog vele oude elementen van het paleis in tact.

Ook de kerk van Estoi is een bezoekje waard. Deze kerk werd gebouwd in de 16e eeuw waar eerst een oude middeleeuwse kapel stond. De Italiaanse architect Francisco Xavier Fabri ontwierp het bouwwerk en zijn Italiaanse invloed is goed te zien. De binnenkant is in oude rococo stijl versierd net als het paleis van Estoi.

Mocht je toevallig op de tweede zondag van de maand in Estoi zijn, sla dan zeker de markt niet over. Elke tweede zondag van de maand wordt er namelijk een gigantische ‘gypsy market’ gehouden, waarbij honderden kraampjes te bezoeken zijn. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent!