-mphb-calendar.mphb-datepick .datepick-month td mphb-booked-date { background-color: #cbaasb limportant; }

Huelva

Huelva is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, in de regio Andalusië. Het ligt 90 km ten westen van Sevilla, bij de samenvloeiing van de rivieren Odiel en Tinto. De minerale rijkdom van het gebied ten noorden van Huelva bracht Feniciërs, Grieken en Romeinen die, samen met de latere aankomst van de Moren, hun archeologische stempel op de stad hebben achtergelaten. De stad beleefde zijn bloeitijd als Romeinse havenstad en heeft nu de karakteristieke sfeer van een kustplaats.

Huelva mist misschien de sterattracties van andere provinciale hoofdsteden, maar als je eenmaal voorbij de industriële wildgroei aan de rand bent, is het centrum een ​​aangename plek met veel mooie pleinen, historische monumenten en, zoals je zou verwachten van een stad met een bruisende haven, een schat aan visbars en restaurants. Huelva is zeker de moeite waard voor een dagtrip.

Het is goed vertoeven aan de Paseo de Las Palmeras (centrum) met winkels, restaurant en bars. De Paseo loopt via andere paseo’s door naar de Río Odiel. Het Plaza de las monjas plein is het epicentrum van de stad, van waaruit de autovrije winkelstraten vertrekken en het historische centrum begint.  Vanaf het plein loop je de autovrije straat Martin Alonso Pinzón op, met eindeloos veel bars en pubs.

Paseo Maritimo del Ria is de nieuwe brede boulevard en voor Huelva een succes gebleken. Het is een goede plek om een ​​aangename wandeling te maken of te fietsen. Er zijn enkele cafés en terrasjes en de uitzichten op de Ría zijn erg mooi, vooral bij zonsondergang. Deze is in Huelva echt uniek!  De paseo is één van de beste plekken om te bezoeken als je in Huelva bent.

Monchique

Monchique is gelegen vlak onder het hoogste punt van de Algarve. Het dorpje kenmerkt zich door straatjes met kleine steentjes die zich omhoog slingeren richting de berg. Het is een mooi dorpje met veel 18e en 19e eeuwse huizen. Het centrale plein is erg sfeervol met zijn fonteinen en mooie bloemperken. Alleen al de rit naar boven door de prachtige natuur is een bezoek aan Monchique meer dan waard.

Caldes de Monchique is gelegen vlakbij het dorp. Dit is de plaats waar de Romeinen het helende bronwater uit de bergen ontdekten. Het bronwater komt hier met een temperatuur tussen de 27 en 31 garden celcius de berg uit. Er wordt gezegd dat het erg gezond is voor het lichaam. Vooral mensen met spier en darm klachten komen naar deze plaats.

Het hoogste punt van de Algarve, Foie, ligt op steenworp afstand van Monchique. Vanaf dit punt heb je een fenomenaal uitzicht op de Algarve en de Oceaan. Aan de andere kant kun je op heldere dagen zelfs Lissabon zien liggen. Het uitzicht is bijzonder mooi. Voor de actievelingen starten er ook diverse wandelingen vanaf dit hoogste punt door de mooie omgeving boven op de berg.

Sagres

Sagres ligt op het meest zuidwestelijke puntje van Europa en is erg geliefd bij surfers door de mooie hoge golven. Aan de kust staan verschillende oude campers waar de surfers verblijven.

Sagres heeft een aantal prachtige baaien die erg geliefd zijn bij surfers. Het waait op dit uiterst westelijke puntje van Portugal bijna altijd. Dit zorgt voor prachtig mooie spectaculaire golven die surfers vanuit heel de wereld trekken. Leuk om zelf te doen of te leren of om gewoon vanaf de kliffen naar te kijken. In het dorpje hangt dan ook de relaxte sfeer die je bij de surfers gewend bent.

Net buiten het dorpje op de Ponta de Sagres ligt het fort van Hendrik de Zeevaarder. Deze Portugese ontdekkingsreiziger koos deze plaats voor zijn zeevaart school. In het Fort werden nieuwe navigatie methodes ontwikkeld en manieren om tegen de wind in te zeilen bedacht. Deze ontwikkelingen maakte de weg vrij voor de ontdekkingsreizen in de 15e en 16e eeuw.

Het fort op de punt de Sagres is nog steeds te bezoeken, vanaf de muren van het fort heb je prachtig zicht op de eindeloze oceaan en de stranden in de omgeving. Ook de natuur rondom het fort is zeer de moeite waard. Er loopt een korte rondwandeling langs de rand van de punt. De rotsachtige grond zorgt voor een bijzonder mooie vegetatie. Vooral in de lente staan er diverse bloemen in volle bloei. De prachtige paarse, roze en gele kleuren steken mooi af tegen de grijze rotsgrond.

Lissabon

Lissabon, ofwel Lisboa is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De stad ligt in het central westelijke deel van Portugal op de oevers van de rivier de Taag, niet ver van de Atlantische Oceaan. Leuk als citytrip, maar ook leuk om een dag heen te gaan wanneer je in de Algarve op vakantie bent. Wanneer je vroeg in de ochtend vertrekt en het niet erg vindt om later op de avond terug te komen, dan is Lissabon zeker een dagtrip waard!

In de stad en in de directe omgeving van Lissabon is meer dan genoeg te doen om je bezig te houden. Alleen al de historische binnenstad bied genoeg afwisseling. Wil je niet alleen in het historische centrum blijven, dan zijn de stadsdelen Belém en Parque das Nações leuk voor de afwisseling. Ben je op zoek naar leuke hippe winkeltjes en eettentjes dan moet je in de XL Factory zijn. Een andere bekende bezienswaardigheid buiten de stad is Sintra. Bij dit dorp, dat ongeveer op een uurtje met de trein van Lissabon ligt zijn de oude buitenpaleizen van de voormalige koningen van Portugal te vinden. Kortom, er is in en om de stad meer dan genoeg te doen.

Sevilla

De toeristische trekpleister Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio en provincie Andalusië en heeft ongeveer 700.000 inwoners, waarmee Sevilla de vierde stad van Spanje is. Op het cultureel, politiek, economisch en artistiek gebied is Sevilla de belangrijkste Zuid-Spaanse stad. Zo heeft Sevilla het grootste historische centrum van Europa. In dit historische stadscentrum van Sevilla liggen vele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn, zoals het koninklijk paleis Alcázar, de kathedraal van Sevilla met de Giralda-toren en de Torre del Oro aan de rivier.

Deze beeldschone stad ligt aan de Guadalquivir rivier en Sevilla wordt vanwege de vele historische hoogtepunten door veel mensen gezien als de mooiste stad van zowel Andalusië als Spanje. Niet zo gek met alle Arabische invloeden, de smalle dwaalstraatjes, parken en het grote historische centrum (Barrio Santa Cruz). De Barrio de Triana, een volkswijk van Sevilla, wordt gezien als de geboorteplaats van flamenco, de typische Spaanse dans en muziek.

Sevilla is beroemd vanwege de Mudejar-architectuur; een mix van de Islamitische en Katholieke bouwstijlen. Na de overwinning van de Katholieken op de Moren, welke ruim 500 jaar over Sevilla heersten, lieten zij vele prachtige bouwwerken intact zoals het Alcazar paleis. Soms gaven ze er wel hun eigen Katholieke draai aan, zoals bij de kathedraal met de Giralda.